Nasima Razmyer – kuulumisia Lounais-Helsingille

Etusivu,Toiminta

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyer kävi tisitaina 18.8. kertomassa Helsingin kuulumisia. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Lauttasaaren ja Kruununhaan demarien kanssa.

Johtokuntamme jäsen Taru Reinikainen nosti tilaisuudessa esille Lounais-Helsingin liikennejärjestelyt. Jätkäsaaren, Telakkarannan ja Hernesaaren rakentaminen on sotkenut jo vuosia ja tulee jatkossakin sotkemaan alueen liikennettä, vaikuttaen Espoota myöten. Järkeviä ratkiauja ei ole löydetty. Viimeisimpänä ollaan esitetty Hietalahden juuri valmistuneiden liikennejärjestelyitä avaamista.

Razmyerin mukaan kaupunkisuunnittelu ei voi lähteä ajatuksesta onko autoja vai ei. Todellisuudessa autoja on aina, mutta lähtökohtana pitää olla toimiva joukkoliikenne. Uusia alueita suunniteltaeessa tulee samalla suunnitella toimivat liikennejärjestelyt, Jätkässaari on valitettava esimerkki siitä ettei tässä ole onnistuttu. Toivottavasti Kalasataman alueella vältetään samat ongelmat – Razmyer totesi.

Johtokuntamme jäsen Markku Rantahalvari kysyi apulaispormestarilta Helsingin kaupungin tavasta toteuttaa ns. Suomen malli ja sen käytännön haasteista. Suomen mallilla taataan jokaiselle lapselle ja nuorelle yksi maksuton harrastus.

Razmyerin mukaan Helsinki on jo pidempään pyrkinyt Suomen mallia vastaavan käytäntöön luomalla kaupunkitiloja sekä parantamalla harrastusten järjestäjien, seurojen ja järjestöjen, olosuhteita mm. liikuntatiloja rakentamalla. Haasteina Razmyer näki kaupunginosien suuret erot harrastusmahdollisuuksissa sekä taloudellisissa seikoissa.

Rantahalvari kiitti Razmyaria hyvästä päätöksestä viedä taitoluisteluseuran avustusten takaisin perinnän lautakuntaan ja ajamalla siellä läpi täyden perinnän avustussääntöjen rikkomisesta. Lapsille ja nuorille tulee näyttää hyvää esimerkkiä sääntöjen noudattamisessa – Rantahalvari totesi.